Verlengde schooldag

De verlengde schooldag vindt direct na schooltijd plaats in een sfeer van vrije tijd en ontspanning. Deze verlenging bestaat uit activiteiten die aansluiten bij de schooldag en de ontwikkeling van de kinderen kunnen vergroten. Zo kunnen de kinderen aan de slag gaan met verschillende werkvormen en/of vormen van cultuureducatie.

Het project verlengde schooldag is een project in het kader van brede schoolactiviteiten die in de gemeente Halderberge worden ontwikkeld. Het is voor kinderen niet verplicht hieraan deel te nemen.

Cultuureducatie

Cultuureducatie is een vorm van onderwijs waarbij cultuur als doel of als middel wordt ingezet. Zo krijgt het kind een indruk van wat cultuur betekent en leert het zelf artistieke technieken en uitdrukkingsvormen. Op De Linde is Cultuureducatie op verschillende manieren verweven in het onderwijs, want het kan ook lessen vergemakkelijken en/of versterken.

Eén van die manieren is de Verlengde Schooldag (VSD).

Cultuureducatie wordt vanaf groep 1 gegeven. U kunt dan denken aan muziek, tekenen, handvaardigheid, dans, drama, film, foto en video, literatuur, ons cultureel erfgoed, natuur en milieu.

Workshop zelfportret

Tijdens de verlengde schooldag kunnen kinderen uit de groep 5 t/m 8 bijvoorbeeld deelnemen aan de workshop (zelf)portret. De kinderen gaan dan met verschillende materialen en technieken aan de slag om een heel uniek zelfportret te maken.

Op onderstaande foto’s kunt u eerdere resultaten zien. Allemaal gemaakt door de kinderen zelf. Ze zijn geweldig mooi én ook nog eens magnetisch! Hierdoor kunnen de kinderen er steeds andere ogen, neus, mond en bril opzetten.