Aanmelden

De basisschool is een serieuze stap als het gaat om de toekomst van uw kind. Welke school past het beste bij uw kind? Zo’n besluit valt niet zomaar en dus gaan ouders op zoek naar antwoorden. Ze gaan zich vaak – net als u – oriënteren op een basisschool. Dit begint meestal rond de 3e verjaardag van het kind.

De omgeving wordt geraadpleegd en diverse websites worden bezocht. Uiteindelijk wilt u als ouder toch ook de sfeer op de school zelf ervaren. Hiervoor bent u op De Linde in het gebouw Futura natuurlijk van harte welkom.

Kom zelf de sfeer ervaren

Om de sfeer op OBS De Linde te ervaren, maakt u eerst een afspraak met Bob Schram. Hij is de directeur van onze school en zal u tijdens een oriënterend gesprek vertellen waar de school voor staat en kan betekenen voor uw kind.

Daarna krijgt u een rondleiding door de school. Tijdens het gesprek en de rondleiding kunt u al uw vragen stellen, maar zelfs daarna bent u welkom met uw vragen.

Na afloop van dit gesprek krijgt u een informatiepakket mee. Op een later tijdstip kunt u alles nog eens rustig nalezen.

U kunt een afspraak maken via: 0165 - 51 80 65.

Ook uw kind is welkom

Wellicht overbodig te melden, maar op OBS De Linde zijn kinderen ook van harte welkom bij dit gesprek en de rondleiding. Het gaat natuurlijk om zijn of haar toekomst en hoe leuker uw kind het vindt, hoe beter dit is voor de prestaties.

Het aanmelden zelf

Op het moment dat u de keuze voor onze school heeft gemaakt, vult u het aanmeldingsformulier in en levert deze bij ons in. Dit kan al tijdens de kennismaking, maar ook op een later tijdstip.

Is uw kind eenmaal 4 jaar, dan mag hij of zij naar school. Wij staan klaar om dat zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Kennismaken met de klas

Is uw kind eenmaal aangemeld, dan mag het na een gesprek tussen ouders en de leerkracht in de klas mee komen doen. Dit mag dus al vóór zijn of haar 4e verjaardag. Uw kind kan dan 5x op school komen kennismaken en wennen aan de klas.

U kunt dan kiezen uit:

  • 5 hele dagen;
  • 5 gedeelten van dagen.

Uw kind leert zo de juf en zijn of haar klasgenootjes al een beetje kennen. Zo krijgt hij of zij in de gaten hoe het in zo’n kleutergroep eraan toe gaat en wordt het minder eng.

Ook voor oudere kinderen

Komen kinderen tussentijds van andere scholen naar onze school, dan mogen ook zij vooraf komen kennismaken. Zo leren ze de leerkracht, de klasgenootjes en de manier van lesgeven kennen. Dit gebeurt ook weer in nauw overleg met de ouders, want het beste onderwijs geven we op OBS De Linde samen.